Waar gebruiken mensen duiven voor

Veel mensen kennen duiven alleen als wilde dieren. De meeste duiven komen inderdaad in het wild voor, maar er zijn ook veel tamme duiven. Deze duiven zijn getraind door mensen en worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Nu vraag jij je mogelijk af wat je in hemelsnaam moet met een tamme duif. Nou, je kunt dit dier voor best veel dingen gebruiken. Benieuwd wat mensen allemaal met een tamme duif doen? Lees dan vooral verder. In deze tekst lees je namelijk waar mensen duiven allemaal wel niet voor gebruiken.

 

Bezorgen van posthoming pigeon

De postduif is een afstammeling van de rotsduif. Vroeger werden duiven veelvuldig gebruikt voor het versturen van post. Er waren destijds immers niet veel mogelijkheden om post te versturen. En de andere mogelijkheden die er al waren, waren vaak duur. Met een postduif gaf jij jezelf dus eigenlijk een soort korting. Om de post te bezorgen, werd er een papiertje met boodschap aan de poot van een postduif geknoopt. Door postduiven zich geweldig kunnen oriënteren, wisten zij altijd feilloos de plaats van bestemming te bereiken. Voordat duiven post konden bezorgen, moesten zijn natuurlijk wel getraind worden.

 

Duivensport

Post versturen per duif komt tegenwoordig nauwelijks meer voor. Toch zijn er nog veel mensen die duiven houden. Waarom? Omdat zij de dieren gebruiken om deel te nemen aan wedstrijden. De laatste jaren verliezen deze wedstrijden wel aan populariteit, maar ze worden nog steeds gehouden. Voor de duivensport worden de dieren speciaal getraind. Zij nemen het in een wedstrijd op tegen andere duiven. De duif die de hoogste snelheid behaalt tussen losplaats en duivenhok, wint de wedstrijd. Om duiven zo ver te krijgen, moeten de beestjes eerst zeer goed getraind worden.

pigeon bath

Duif als huisdier

Al jarenlang houden mensen duiven als huisdier. Misschien ben jij ook wel verzot geraakt op de beestjes en wil jij ook een duif als huisdier. Hier komt echter heel wat bij kijken. Zo moet je bijvoorbeeld de nodige spullen aanschaffen. Ten eerste moet je natuurlijk een kooi hebben. Je laat het beestje immers niet los in huis vliegen. Daarnaast moet je de nodige spullen hebben voor in de kooi. Ook moet je over de juiste voeding beschikken. Al met al moet er dus heel wat aangeschaft worden. Het zou dan ook lekker zijn wanneer je kunt besparen op deze uitgaven. Je kunt in dat geval kiezen voor een tweedehands kooi met accessoires. Maar waarom niet nieuw kopen? Op het internet vind je namelijk genoeg kortingscodes om je aankoop een stuk goedkoper te maken.

Bezoek ook

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]