Verschillende symbolen met duiven

De duif wordt in veel verschillende symbolen gebruikt. Zo heb je vast en zeker weleens een sleutelhanger of ander voorwerp met één of meerdere duiven gezien. De betekenis van deze duiven is echter lang niet altijd hetzelfde. Het zijn immers allemaal duiven, maar de manier waarop ze zijn afgebeeld heeft vaak een andere betekenis. Ben jij benieuwd naar de betekenis van de verschillende symbolen met duiven? Lees dan vooral verder. In deze tekst behandelen we namelijk een aantal symbolen met duiven.pigeons

Vrede

De meeste mensen kennen de duif waarschijnlijk als symbool van vrede. Dit komt voornamelijk door het verhaal over Noach in de Bijbel. In dit verhaal worden de verdorven mensen door god gestraft met een watervloed. Noach en zijn dierenfamilie overleven dit, omdat hij een grote ark heeft gebouwd. Hij stuurt vanuit deze ark een zwarte raaf en een witte duif om te kijken of het water gezakt is. De duif keert terug met een groen olijftakje in zijn bek, wat voor Noach een teken is dat god zich weer heeft verzoend met de mens en dat de aarde weer vruchtbaar is.

Liefde

Heb jij een symbool met daarop twee duiven? Dit is het symbool van de liefde. De reden dat duiven vaak met zijn tweeën afgebeeld worden, is omdat zij altijd bij hun partner blijven. Bij deze diersoort zorgen zowel de mannetjes als de vrouwtjes voor een nest met jongen. Dit is ook de reden dat er bij veel huwelijken twee duiven worden losgelaten. In de geschiedenis zijn veel Griekse en Romeinse goden afgebeeld met een duif, zoals Venus, Aprhodite en Astarte.

doves
Ziel

In de vroeger jaren stond een duif ook regelmatig symbool voor de ziel van iemand. Dit is met name goed te zien in oude schilderijen. Zo werden er vaak nonnen afgebeeld waarbij een duif uit de mond kwam. In deze jaren betekende dit dat de ziel, voorgesteld als een duif, het lichaam verliet.

Symbolen met duif aanschaffen

Duiven hebben regelmatig een symbolische betekenis. Wil jij een symbool met een duif aanschaffen? Dat kan vaak voor vrij weinig geld. Koop het symbool dan niet op de markt, maar via internet. Hier krijg je namelijk vaak korting op de aanschaf van deze symbolen. Wil jij producten waarop een duif afgebeeld wordt? Dan kun je deze kortingscodes voor Bol.com gebruiken. Op deze site vind je naast allerlei producten ook nog allerlei andere aanbiedingen & korting. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen dus!

Bezoek ook

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]