Duiven als ongedierte

Duiven die jij houdt als huisdier of waarmee je deelneemt aan wedstrijden, zijn doorgaans tam. Er zijn echter ook genoeg wilde duiven in Nederland. Meestal heb je geen last van deze beestjes, maar in grote groepen kunnen duiven wel degelijk overlast veroorzaken. Met name in de grote steden zorgen duiven voor overlast. De dieren gaan hier vaak op zoek naar eten. Doordat ze niet bang zijn voor mensen, laten zij zich ook moeilijk verjagen. Daarnaast moeten duiven hun ontlasting kwijt, dit kan ook voor de nodige overlast zorgen. Doordat duiven de nodige overlast kunnen veroorzaken, zien sommige mensen deze diersoort dan ook als ongedierte.

Stadsduif

Het is met name de stadsduif die vaak voor overlast zorgt. Deze duivensoort komt namelijk vooral voor in de grote steden. Het gaat in dat geval vaak niet om een handjevol duiven. Nee, in sommige grote steden is een enorme duivenpopulatie aanwezig. Kijk dan ook niet raar op wanneer je soms wel groepen van meer dan vijftig duiven bij elkaar ziet. Stadsduiven begeven zich graag in de omgeving van mensen, omdat hier makkelijk eten verkrijgbaar is. Wegjagen heeft weinig zin, want de stadsduiven zijn niet bepaald bang aangelegd.

pigeon 001

Duiven niet voeren

Heb jij met korting wat eten gekocht in een winkeltje en smaakt dit toch niet? Gooi dit dan niet zo maar van je af in een grote stad. Nee, want dan kom je immers nooit van de duiven af. Ook wanneer je geen eten hebt aangeschaft maar wat van huis mee hebt genomen, is het niet verstandig de beestjes te voeren. Er komen zo immers alleen maar meer duiven bij, waardoor de overlast ook steeds groter wordt. Gooi etensresten dan ook in de prullenbak of berg het op in je tas.

 

Duivenpoep zorgt voor overlast

In grote steden zijn vaak veel mensen. Zij gaan hier vaak op zoek naar aanbiedingen & korting op allerlei producten, zoals kleding. Geldt dit ook voor jou? Berg je spullen dan altijd goed op in tassen. Doe dit zeker wanneer er veel duiven aanwezig zijn. Deze dieren kijken namelijk nergens naar en poepen gewoon van zich af. De kans is groot dat jij hier ook last van krijgt. Zo kan er bijvoorbeeld duivenpoep terechtkomen op jouw nieuwe kleding. Ook al heb je het met korting gekocht, het zou natuurlijk zonde zijn wanneer je dit alweer direct weg kunt gooien.dove

Bezoek ook

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]