Duiven als huisdier: dit moet je weten!

Duiven zijn door de jaren heen voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo gebruikten mensen de beestjes jaren geleden om post van het ene naar het andere adres te versturen. Ook werden en worden duiven ingezet tijdens speciale wedstrijden. Hier wordt gekeken welke duif de hoogste snelheid bereikt. Sinds jaar en dag worden duiven ook als huisdier gehouden. Er zijn inmiddels de nodige Nederlanders die duiven houden. Hier komt echter heel wat meer bij kijken dan veel mensen denken. Daarom vertellen wij jou hier alles wat je moet weten wanneer jij duiven als huisdier wilt houden.

Duiven al jarenlang huisdieren

duivenDuiven houden in huis is niet iets van de laatste jaren. Nee, duizenden jaren voor Christus hielden mensen namelijk al duiven in hun huis. Tegenwoordig kan iedereen dat doen, maar dat was in de beginjaren niet het geval. Zo was er in Frankrijk bijvoorbeeld een speciaal duivenrecht. Hierin stond dat alleen mensen van adel en geestelijken duiven mochten houden. Voor de ‘gewone’ burger was het houden van duiven in die tijd nog niet weggelegd. Vandaag de dag mag iedereen echter gewoon duiven houden.

Benodigdheden

Wil jij een duif als huisdier? Dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Zo moet je natuurlijk eerst een duivensoort vinden. Kies altijd een soort dat relatief tam is. Wilde duiven zijn namelijk niet goed om als huisdier te houden. Daarnaast moet je natuurlijk over alle benodigdheden beschikken. Denk hierbij aan een kooi en accessoires. Een kooi is vrij prijzig. Schaf dan ook nooit de duurste aan, maar ga eerst op zoek naar kortingscodes. Wil jij ook besparen op accessoires zoals een voeding- en drinkbak? Dat kan met deze kortingscodes voor Bol.com. Zo wordt het houden van duiven financieel toch al een stukje aantrekkelijker.

pigeon drinking
Voer voor duiven

Wanneer jij duiven houdt als huisdier, moet je de beestjes natuurlijk ook regelmatig voeren. Het is altijd belangrijk om jouw duiven het juiste voer te geven. Op deze manier blijven ze namelijk sterk en energiek. Voer is dan ook niet iets om op te besparen. Zoek dan ook niet naar mogelijkheden om het duivenvoer met korting aan te schaffen. Goedkopere voeding is vaak van een mindere kwaliteit. Duiven halen hier minder energie en kracht uit. Hierdoor is de kans groot dat ze minder lang leven dan wanneer je kiest voor duurdere kwaliteitsvoeding.

Bezoek ook

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]